Jerneja in Klemen RenkoJerneja in Klemen Renko, svetovalca, motivatorja in trenerja za področje celostnega pristopa pri razvoju otrok.

Svetujeva družinam z otroki z zaostankom v razvoju kot tudi tistim staršem, ki verjamete, da ste prav vi, predvsem v prvih letih otrokovega življenja, najboljši učitelji svojim otrokom. Jasno, da se morate starši učiti pri dobrih strokovnjakih. Dejstvo pa je, da brez vas ne gre, kajti prav med mamo in očetom ter otrokom je posebna vez, ki jo najboljši strokovnjak na tem svetu nikoli ne more ustvariti. Zavedava se, da lahko s pozitivno energijo, trdim delom in disciplino maksimalno izkoristimo potencial, ki ga ima vaš otrok.

Sva starša dvema hčerkama. Vita in Nina naju vsak dan naučita česa novega. Z Nino smo vsi skupaj začeli spoznavati drugačen svet, hkrati smo se kot družina še bolj povezali. Nina se je rodila gluha, s polimikrogirijo, izrazito hipotonijo in hipertonijo ter sumom na mitohondrijsko bolezen. Napovedali so, da po vsej verjetnosti ne bo nikoli hodila in govorila. Iskala sva celovite rešitve in težko prišla do njih. A sva jih našla in bile so učinkovite. Prav zato zdaj z veseljem najino znanje deliva med starše, ki želijo svojim otrokom pomagati, da bodo v največji meri izkoristili potencial, ki ga imajo.

Do danes sva se srečala z različnimi metodologijami in pristopi, ki jih ponujajo svetovno najbolj priznane institucije, in jih povezala v celovit in učinkovit razvojni program, ki ga natančno, skupaj z vami, pripraviva za vašega otroka. Starši z otrokom in ostalimi družinskimi člani postanete ekipa, ki trenira in se hkrati zabava. Naš skupni cilj je, da izvajanje programa za otroka ni prisila, ampak učenje skozi igro, ki postane del vsakdana. Na ta način se otroci mimogrede naučijo obvladati svoje telo in hkrati osvojijo motorične spretnosti, branje, enciklopedično znanje, matematiko, tuje jezike …

Več na: http://www.specialteam.si/