Lea & Nina BeznikSva sestri in najino poslanstvo je pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušava reševati različne stiske povezane z družino  in  iščemo odgovore na vzgojna vprašanja.

Po študiju psihologije sta me želja in življenje vodila tako, da sem začela delovati v lastnem centru, kjer že deseto leto nudim podporo otrokom, mladostnikom in staršem. Izredno izkušnjo za razumevanje stisk otrok in staršev, pa mi je omogočilo delo na srednji šoli. Tam in pa v zasebni praksi sem v vsakodnevnem stiku z otroki, mladostniki in starši res lahko začutila, kaj pomeni, da se pri vzgoji »izgubiš«, da iz strahu za otroka, delaš nekaj, kar uničuje odnos, da otrok ostane brez nujne opore ravno takrat, ko jo najbolj potrebuje. Videla sem, kako starši, ker se ne znajdejo, v upanju, da bo minilo, da bo nekdo drug uredil, poskrbel za otroka, izgubijo tisto kar je zame najbolj dragoceno – ljubeč, podpirajoč, brezpogojen odnos z otrokom. In videla sem posledice, ki jih ima tako vedenje staršev na otroka za njegov osebnostni razvoj, za otrokovo prihodnost. Videla sem izgubljene starše in prestrašene otroke, ki so svoje stiske kazali na najrazličnejše načine. Poleg izobraževanj s področja psihologije in različnih terapevtskih metod, so mi prav izzivi in stiske otrok in staršev, dali najbolj dragocena znanja.

Najprej sem stiske s starši reševala samo s svetovanjem, terapijo in pogovorom, a kmalu se je izkazalo,  da to ni vedno dovolj, da v nekaterih primerih moramo postopati na drugačen način. In tako sva združili znanja in sposobnosti ter oblikovali unikaten pristop, ki temelji na psihološkem, terapevtskem in energetskem delu. V center je Nina vpeljala terapijo s pomočjo konja, obrazno refleksoterapijo in barvno terapijo, ki pomaga, da starši in otroci v procesu hitreje napredujejo in se lažje soočajo s svojimi izzivi. V zadnjih letih pa sva prepoznali, da je velika večina  vedenjskih, čustvenih in učnih izzivih otrok ter vzgojnih stisk staršev posledica hude izčrpanosti staršev in tudi otrok, zato je v najinem centru ključna energoterapija, ki jim omogoči, da pridobijo moč in voljo, da znanje in informacije dejansko uporabijo v praksi, v svojem vsakdanjem življenju.

Ker verjameva, da je pri reševanju stisk nujen celostni pristop se redno udeležujeva različnih izobraževanj s področja psihologije, različnih terapevtskih metod, coachinga in nutricistike v Sloveniji in tujini. Poleg tega objavljava različne prispevke o razvoju, vedenju ter vzgoji malčkov, otrok in mladostnikov.

Trdno verjameva, da ima vsak izziv, s katerim se srečujemo starši oziroma naši otroci, rešitev. Naša naloga je, da najdemo najbolj ustrezen način reševanja in odkriti pot, po kateri vsak posameznik najlažje hodi.

Verjameva, da so otroci naše največje bogastvo, hkrati pa tudi najbolj pomembni učitelji. Ključno pri reševanju stisk je, da jim znamo prisluhniti in razbrati, kaj nam s svojimi stiskami sporočajo.

Stremiva k temu, da starši in otroci kljub morda težkim življenjskimi situacijami dobijo čudovita krila, ki jim omogočajo, da samostojno, samozavestno, odločno ter z zaupanjem v dobro podajo na pot premagovanja izzivov.