Mojca in Primož ŠemeMojca in Primož Šeme sva najprej partnerja in starša treh nadebudnih fantov starih 8, 6 in 2,5 let, potem pa tudi sodelavca v terapevtskem Inštitutu VARNA BAZA, kjer izvajava individualne terapije (Mojca), partnerske terapije (Mojca in Primož, vsak posamično) in skupaj tudi povezovalne vikend delavnice za pare z naslovom Močno me objemi®. Terapijo s pari in povezovalne delavnice Močno me objemi® izvajava po načelih v čustva usmerjene partnerske terapije (Emotionally Focused Couples Therapy – EFT), ki velja za enega izmed najbolj učinkovitih pristopov v partnerskih terapijah. Kar 75 odstotkov parov, ki gre čez proces EFT partnerske terapije (12 – 20 srečanj) poroča o trajnem izboljšanju partnerskega odnosa.

Verjameva, da je skoraj vsak partnerski odnos (če v odnosu le ni aktivnega nasilja, aktivnih zasvojenosti in aktivnih afer) vredno reševati in ga krepiti v smeri, da bo preživel in zacvetel – kajti prav vsak od nas si zasluži biti srčno povezan s svojim partnerjem in bližnjimi. Povezani pari pomenijo povezane družine, to pa je nekaj kar naši otroci močno potrebujejo.

Mojca Šeme

Sem specializantka integrativne relacijske psihoterapije na inštitutu IPSA, po izobrazbi sicer univerzitetna diplomirana sociologinja in univerzitetna diplomirana socialna delavka. Izobraževala sem se tudi pri slovenskem FamilyLab, danskega družinskega terapevta Jesperja Juula ter iz imago partnerske terapije pri klinični psihologinji Jette Simon. Trenutno se izobražujem iz v čustva usmerjene terapije za pare, pri učiteljici dr. Leanne Campbell iz Kanade. V Inštitutu VARNA BAZA izvajam individualno psihoterapijo, partnersko terapijo in delavnice ter izobraževanja za pare, starše in strokovne delavce.

Primož Šeme

Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani socialni delavec in specialist zakonske in družinske terapije. Sem tudi certificiran imago partnerski terapevt. Trenutno se izobražujem iz v čustva usmerjene terapije za pare. Imam dvanajst let delovnih izkušenj na področju socialnega varstva. V socialnem varstvu imam opravljen strokovni izpit in pridobljen naziv samostojni svetovalec. Vodim tudi aktiv strokovnih delavcev in delavk ljubljanskih centrov za socialno delo za področje družine.

V Inštitutu VARNA BAZA izvajam partnersko terapijo ter delavnice in izobraževanja za pare, starše in strokovne delavce.